Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Beleggers zijn blijkbaar niet onder de indruk van het herstel van de resulaten en lijken zich eerder af te vragen wat de impact van de ratingverlagingen op de eens zo veilig geachte staatsobligaties gaat zijn."

Loopt Aegon grote risico's door de obligatieblootstelling aan Spanje, Ierland, Italië, Portugal en Griekenland ? Van Herck: "N.a.v. de presentatie van de derde kwartaalresultaten vertelde het management dat de blootstelling beperkt is. Zo bedraagt de totale blootstelling 1,5 miljard euro binnen een portefeuille cash/staatsobligaties/semioverheidsinstellingen ten belope van 30 miljard euro. Een peulschil dus."

Aegonbeleggers kampen met een aantal kortetermijnzorgen die eerst een antwoord moeten krijgen alvorens een structureel koersherstel kan aanvangen ! Van Herck: "Nochtans geeft het management de aanzet tot een heroriëntatie van de strategische focus. Kernpunten zijn een grotere focus op nieuwe markten (zoals Azië, Latijns-Amerika en verdere uitbouw van het vermogensbeheer), kostenbesparingen en verkoop van niet-strategische participaties. U mag de aandelen Aegon bijhouden."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Beleggers zijn blijkbaar niet onder de indruk van het herstel van de resulaten en lijken zich eerder af te vragen wat de impact van de ratingverlagingen op de eens zo veilig geachte staatsobligaties gaat zijn." Loopt Aegon grote risico's door de obligatieblootstelling aan Spanje, Ierland, Italië, Portugal en Griekenland ? Van Herck: "N.a.v. de presentatie van de derde kwartaalresultaten vertelde het management dat de blootstelling beperkt is. Zo bedraagt de totale blootstelling 1,5 miljard euro binnen een portefeuille cash/staatsobligaties/semioverheidsinstellingen ten belope van 30 miljard euro. Een peulschil dus."Aegonbeleggers kampen met een aantal kortetermijnzorgen die eerst een antwoord moeten krijgen alvorens een structureel koersherstel kan aanvangen ! Van Herck: "Nochtans geeft het management de aanzet tot een heroriëntatie van de strategische focus. Kernpunten zijn een grotere focus op nieuwe markten (zoals Azië, Latijns-Amerika en verdere uitbouw van het vermogensbeheer), kostenbesparingen en verkoop van niet-strategische participaties. U mag de aandelen Aegon bijhouden."