Geert Van Herck (Leleux AB): "Allereerst is er de participatie van 63,5% in de Franse zuivelgroep Entremont. NPM onderhandelt reeds geruime tijd met de eveneens Franse zuivelcoöperatie Sodiaal om de participatie over te nemen. Hiermee zou NPM verlost worden van een verlieslatende participatie."

Nog zo'n participatie waar de holding weinig plezier aan beleefde, is Ijsboerke. De ijsproducent kon pas na een zware herstructurering weer rendabel gemaakt worden. Vandaar de intentie tot verkopen nu de resultaten op het goede spoor zitten.

Van Herck: "Hopelijk kan de binnenkomende cash de koers nieuw leven inblazen. Want sinds begin 2009 consolideert deze koers tussen 32 € en 40 €. De afgelopen weken probeert de koers opwaarts uit deze consolidatiezone te breken. Een kortetermijnweerstandslijn vanaf oktober 2009 werd al opwaarts doorbroken. Nu de koers wat zakt na de uitbraak, kan dit een aankoopopportuniteit zijn. Als de koers boven de vorige koerstoppen van april 2009 (39,50 €) en oktober 2009 (39,25 €) kan uitstijgen, is een verdere opstoot naar de volgende weerstandszone van 44 € zeer waarschijnlijk. Onze stop-loss leggen we net onder de vorige bodems van 35 €."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Allereerst is er de participatie van 63,5% in de Franse zuivelgroep Entremont. NPM onderhandelt reeds geruime tijd met de eveneens Franse zuivelcoöperatie Sodiaal om de participatie over te nemen. Hiermee zou NPM verlost worden van een verlieslatende participatie." Nog zo'n participatie waar de holding weinig plezier aan beleefde, is Ijsboerke. De ijsproducent kon pas na een zware herstructurering weer rendabel gemaakt worden. Vandaar de intentie tot verkopen nu de resultaten op het goede spoor zitten. Van Herck: "Hopelijk kan de binnenkomende cash de koers nieuw leven inblazen. Want sinds begin 2009 consolideert deze koers tussen 32 € en 40 €. De afgelopen weken probeert de koers opwaarts uit deze consolidatiezone te breken. Een kortetermijnweerstandslijn vanaf oktober 2009 werd al opwaarts doorbroken. Nu de koers wat zakt na de uitbraak, kan dit een aankoopopportuniteit zijn. Als de koers boven de vorige koerstoppen van april 2009 (39,50 €) en oktober 2009 (39,25 €) kan uitstijgen, is een verdere opstoot naar de volgende weerstandszone van 44 € zeer waarschijnlijk. Onze stop-loss leggen we net onder de vorige bodems van 35 €."