Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Sterke cijfers worden positief geïnterpreteerd want wijzen op het verdere herstel van de grootste economie ter wereld. En dit moet de beurzen verse brandstof geven om verder te stijgen. Bij zwakke cijfers geldt de omgekeerde redenering en is een daling van de beurs te verwachten. Vorige week kende de markt een verkoopgolf nadat een privé-onderzoeksbureau een rapport publiceerde waarin een daling van het aantal banen in de Amerikaanse industrie vermeld stond. Dit rapport wees eens te meer op het nog broze herstel van de Amerikaanse economie."

Op technisch vlak valt de afgelopen dagen de negatieve divergentie tussen de koersontwikkeling van de Euro Stoxx 50 en de RSI-indicator op. De index maakt nieuwe toppen terwijl dit voor de RSIindicator niet het geval is.

Van Herck: "Een signaalfunctie die we in de gaten houden, maar nog geen definitief verkoopsignaal. Kortetermijnbeleggers die nog een graantje van de recente beurshausse willen meepikken, raden we aan het steunniveau op 2849,14 punten in de gaten te houden. Gebruik dit niveau als stopniveau in het kader van het risicomanagement dat we vorige week belichtten. Tot slot de herhaling van onze visie : we blijven van oordeel dat het dalingspotentieel van de Euro Stoxx 50 veel groter is dan het stijgingspotentieel. Beleggers die nog instappen, moeten een zeer strict risicomanagement voeren want de trend kan snel keren. Zoals in onze vorige analyses aangegeven, is onze blik op de steunzone van 2700 - 2800 punten gericht. Een neerwaartse doorbraak door deze belangrijke steunzone kan de Europese benchmarkindex snel naar de 2500 punten duiken."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Sterke cijfers worden positief geïnterpreteerd want wijzen op het verdere herstel van de grootste economie ter wereld. En dit moet de beurzen verse brandstof geven om verder te stijgen. Bij zwakke cijfers geldt de omgekeerde redenering en is een daling van de beurs te verwachten. Vorige week kende de markt een verkoopgolf nadat een privé-onderzoeksbureau een rapport publiceerde waarin een daling van het aantal banen in de Amerikaanse industrie vermeld stond. Dit rapport wees eens te meer op het nog broze herstel van de Amerikaanse economie." Op technisch vlak valt de afgelopen dagen de negatieve divergentie tussen de koersontwikkeling van de Euro Stoxx 50 en de RSI-indicator op. De index maakt nieuwe toppen terwijl dit voor de RSIindicator niet het geval is. Van Herck: "Een signaalfunctie die we in de gaten houden, maar nog geen definitief verkoopsignaal. Kortetermijnbeleggers die nog een graantje van de recente beurshausse willen meepikken, raden we aan het steunniveau op 2849,14 punten in de gaten te houden. Gebruik dit niveau als stopniveau in het kader van het risicomanagement dat we vorige week belichtten. Tot slot de herhaling van onze visie : we blijven van oordeel dat het dalingspotentieel van de Euro Stoxx 50 veel groter is dan het stijgingspotentieel. Beleggers die nog instappen, moeten een zeer strict risicomanagement voeren want de trend kan snel keren. Zoals in onze vorige analyses aangegeven, is onze blik op de steunzone van 2700 - 2800 punten gericht. Een neerwaartse doorbraak door deze belangrijke steunzone kan de Europese benchmarkindex snel naar de 2500 punten duiken."