De CRB-index is een korf van grondstoffen: de gewichten zijn 39% voor energie, 41% voor de landbouwgrondstoffen, 13% voor de basismetalen (zoals koper en zink) en 7% voor de edelmetalen goud en zilver.

Geert Van Herck (Leleux AB): Een belangrijke vaststelling is dat de trends van de CRB-index zeer nauw samenlopen met deze

van de aandelenmarkten: zware val in 2008, herstel vanaf maart 2009 en ommekeer in het voorjaar van 2011. Sinds het voorjaar bevindt de index zich in een dalend trendkanaal. Er ligt zeer belangrijke steun op 293 punten: een oude weerstand die nu steun geworden is. Er is nog kortetermijn opwaarts potentieel aanwezig (in overeenstemming met onze visie op de beurzen), maar onder 293 punten is er een verdere daling naar 247 punten te verwachten. De technische analyse van de CRB-grondstoffenindex en zijn 4 subcategoriën wijst op een zeer nauwe correlatie tussen beurzen en grondstoffenprijzen. Een stijgende (dalende) trend op de internationale beurzen gaat gepaard met een stijging (daling) van de grondstoffenprijzen. We verwachten enkel nog kortetermijnopportuniteiten in energie en basismetalen. De verwachte koerswinst ramen we op 10%. Wees alert: de trendommekeer op deze markten kan zeer snel gaan. Enkel goud biedt nog de mogelijkheid te kopen op koerszwakte. Niettemin willen we duidelijk beklemtonen dat de recente bodem op 1.525 $ moet standhouden."

De CRB-index is een korf van grondstoffen: de gewichten zijn 39% voor energie, 41% voor de landbouwgrondstoffen, 13% voor de basismetalen (zoals koper en zink) en 7% voor de edelmetalen goud en zilver. Geert Van Herck (Leleux AB): Een belangrijke vaststelling is dat de trends van de CRB-index zeer nauw samenlopen met deze van de aandelenmarkten: zware val in 2008, herstel vanaf maart 2009 en ommekeer in het voorjaar van 2011. Sinds het voorjaar bevindt de index zich in een dalend trendkanaal. Er ligt zeer belangrijke steun op 293 punten: een oude weerstand die nu steun geworden is. Er is nog kortetermijn opwaarts potentieel aanwezig (in overeenstemming met onze visie op de beurzen), maar onder 293 punten is er een verdere daling naar 247 punten te verwachten. De technische analyse van de CRB-grondstoffenindex en zijn 4 subcategoriën wijst op een zeer nauwe correlatie tussen beurzen en grondstoffenprijzen. Een stijgende (dalende) trend op de internationale beurzen gaat gepaard met een stijging (daling) van de grondstoffenprijzen. We verwachten enkel nog kortetermijnopportuniteiten in energie en basismetalen. De verwachte koerswinst ramen we op 10%. Wees alert: de trendommekeer op deze markten kan zeer snel gaan. Enkel goud biedt nog de mogelijkheid te kopen op koerszwakte. Niettemin willen we duidelijk beklemtonen dat de recente bodem op 1.525 $ moet standhouden."