Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De 'hotels en andere' toonden de grootste groei: 58 procent van 0,6 tot 0,9 miljoen euro. Alles samen stegen de huurinkomsten 22 procent van 5,6 tot 6,8 miljoen euro. De schuldgraad bedroeg eind september 40 procent, ver onder het wettelijke maximum van 65 procent. Afgelopen kwartaal deed Aedifica geen nieuwe investering of desinvestering."

Daar kan verandering in komen. Na de kapitaalverhoging van 67,3 miljoen euro in september bestudeert de bevak 'meerdere potentiële investeringsdossiers' in het segment van de huisvesting voor senioren.

Van Herck: "De kapitaalverhoging heeft de koers de afgelopen maanden onder druk gezet (omwille van de winstverwatering). Maar de recente goede resultaten zorgden voor een ommekeer. En in het huidige volatiele beursklimaat is de veiligheid van vastgoedbevaks een troef. En binnen het gamma Brusselse bevaks geniet Aedifica onze voorkeur omdat de focus op rusthuizen ligt. Dit is nog altijd net iets defensiever dan bevaks die vooral kantoor- of logistieke gebouwen in portefeuille hebben. De koers is opgeveerd vanaf de steunzone op 38 euro en gaat momenteel door de weerstandszone van 40 euro. We kopen aan de huidige koersen en zetten de stop loss op 36,65 euro. Eerste koersdoel zijn de oude toppen van 42,50 euro."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De 'hotels en andere' toonden de grootste groei: 58 procent van 0,6 tot 0,9 miljoen euro. Alles samen stegen de huurinkomsten 22 procent van 5,6 tot 6,8 miljoen euro. De schuldgraad bedroeg eind september 40 procent, ver onder het wettelijke maximum van 65 procent. Afgelopen kwartaal deed Aedifica geen nieuwe investering of desinvestering." Daar kan verandering in komen. Na de kapitaalverhoging van 67,3 miljoen euro in september bestudeert de bevak 'meerdere potentiële investeringsdossiers' in het segment van de huisvesting voor senioren. Van Herck: "De kapitaalverhoging heeft de koers de afgelopen maanden onder druk gezet (omwille van de winstverwatering). Maar de recente goede resultaten zorgden voor een ommekeer. En in het huidige volatiele beursklimaat is de veiligheid van vastgoedbevaks een troef. En binnen het gamma Brusselse bevaks geniet Aedifica onze voorkeur omdat de focus op rusthuizen ligt. Dit is nog altijd net iets defensiever dan bevaks die vooral kantoor- of logistieke gebouwen in portefeuille hebben. De koers is opgeveerd vanaf de steunzone op 38 euro en gaat momenteel door de weerstandszone van 40 euro. We kopen aan de huidige koersen en zetten de stop loss op 36,65 euro. Eerste koersdoel zijn de oude toppen van 42,50 euro."