Geert Van Herck (Leleux AB): "De groep zag jaar nettowinst vorig jaar al aanzienlijk stijgen van 157 miljoen dollar naar 2,9 miljard dollar of 1,93 dollar per aandeel. Voor 2011 verwacht ArcelorMittal dat de volumes zullen stijgen in het eerste kwartaal. Ook de bedrijfskasstroom zou in de eerste drie maanden van dit jaar verder aandikken, tot 2 à 2,5 miljard dollar. "Het herstel van de vraag blijft duren en we verwachten dat 2011 beter zal zijn dan 2010" zegt CEO Lakshmi Mittal."

De verwachting dat de vraag naar staalproducten in 2011 op peil blijft, zorgde voor euforie bij de beleggers. Met de koerssprong die volgde op de cijfers is een kortetermijn neerwaartse weerstandslijn opwaarts doorbroken. Van Herck: "En hierdoor is de komende dagen en weken een verdere koersstijging naar 30 euro te verwachten. Om dit positieve scenario overeind te houden, is het belangrijk dat de koers boven 26 (= stop loss) euro blijft. Merk op hoe dit niveau gedurende 2010 een sterke weerstand was en, na de opwaartse doorbraak in december 2010, nu zijn werk doet als steunzone. Zolang ArcelorMittal boven 26 euro blijft, is de trend van dit aandeel stijgend. Onder 26 euro moet er afgebouwd worden !"

Geert Van Herck (Leleux AB): "De groep zag jaar nettowinst vorig jaar al aanzienlijk stijgen van 157 miljoen dollar naar 2,9 miljard dollar of 1,93 dollar per aandeel. Voor 2011 verwacht ArcelorMittal dat de volumes zullen stijgen in het eerste kwartaal. Ook de bedrijfskasstroom zou in de eerste drie maanden van dit jaar verder aandikken, tot 2 à 2,5 miljard dollar. "Het herstel van de vraag blijft duren en we verwachten dat 2011 beter zal zijn dan 2010" zegt CEO Lakshmi Mittal." De verwachting dat de vraag naar staalproducten in 2011 op peil blijft, zorgde voor euforie bij de beleggers. Met de koerssprong die volgde op de cijfers is een kortetermijn neerwaartse weerstandslijn opwaarts doorbroken. Van Herck: "En hierdoor is de komende dagen en weken een verdere koersstijging naar 30 euro te verwachten. Om dit positieve scenario overeind te houden, is het belangrijk dat de koers boven 26 (= stop loss) euro blijft. Merk op hoe dit niveau gedurende 2010 een sterke weerstand was en, na de opwaartse doorbraak in december 2010, nu zijn werk doet als steunzone. Zolang ArcelorMittal boven 26 euro blijft, is de trend van dit aandeel stijgend. Onder 26 euro moet er afgebouwd worden !"