Geert Dusar (Tessenderlo): "Een veel beter resultaat was er in de maand maart. De hogere winstgevendheid werd breed gedragen door de meeste activiteiten. Er werd een gesyndiceerde lening van 500 miljoen euro afgesloten ter financiering van het businessplan van de groep voor de komende drie jaar."

De resultaten van het eerste kwartaal van 2010 bevestigen de vooruitzichten zoals vooropgesteld bij de jaarresultaten 2009. Zo is er een toenemend volume in de Minerale chemie, hoewel met veel lagere marges, en aanhoudend goede prestaties van zowel Tessenderlo Kerley als Gelatine en producten van natuurlijke oorsprong. De groep blijft voordeel halen uit de initiatieven die in 2009 werden genomen om de vaste kosten terug te dringen.

Daarnaast leverden de activiteiten die in 2009 werden overgenomen, met name FISO en Linuron, een positieve bijdrage. De groep boekte eveneens 4,5 miljoen EUR inkomsten door de verkoop van overtollige CO2-emissierechten.

Geert Dusar (Tessenderlo): "Een veel beter resultaat was er in de maand maart. De hogere winstgevendheid werd breed gedragen door de meeste activiteiten. Er werd een gesyndiceerde lening van 500 miljoen euro afgesloten ter financiering van het businessplan van de groep voor de komende drie jaar." De resultaten van het eerste kwartaal van 2010 bevestigen de vooruitzichten zoals vooropgesteld bij de jaarresultaten 2009. Zo is er een toenemend volume in de Minerale chemie, hoewel met veel lagere marges, en aanhoudend goede prestaties van zowel Tessenderlo Kerley als Gelatine en producten van natuurlijke oorsprong. De groep blijft voordeel halen uit de initiatieven die in 2009 werden genomen om de vaste kosten terug te dringen. Daarnaast leverden de activiteiten die in 2009 werden overgenomen, met name FISO en Linuron, een positieve bijdrage. De groep boekte eveneens 4,5 miljoen EUR inkomsten door de verkoop van overtollige CO2-emissierechten.