De afgelopen weken werd er namelijk regelmatig gewaarschuwd voor de vorming van zeepbellen bij zowel obligaties als goud. De rendementen op Amerikaanse staatsobligaties bevinden zich op het laagste punt sinds maart 2009.

Roque kan zich echter moeilijk voorstellen dat er een zeepbel is ontstaan in een activaklasse die niet op een piekniveau noteert. Hij verwacht dat de rendementen op staatsobligaties nog verder kunnen dalen.

Pas wanneer we de zogenaamde laatste 'dramatische' fase achter de rug hebben, kan er sprake zijn van een zeepbel. Roque herinnert er aan dat het absolute dieptepunt op de obligatiemarkte in 1945 werd bereikt toen de 10-jarige staatsobligatie nog maar 1,67% opbracht. In de herfst van 2008 stond het rendement op 2,20%. Er is dus ruimte voor een verdere daling.

De afgelopen weken werd er namelijk regelmatig gewaarschuwd voor de vorming van zeepbellen bij zowel obligaties als goud. De rendementen op Amerikaanse staatsobligaties bevinden zich op het laagste punt sinds maart 2009. Roque kan zich echter moeilijk voorstellen dat er een zeepbel is ontstaan in een activaklasse die niet op een piekniveau noteert. Hij verwacht dat de rendementen op staatsobligaties nog verder kunnen dalen. Pas wanneer we de zogenaamde laatste 'dramatische' fase achter de rug hebben, kan er sprake zijn van een zeepbel. Roque herinnert er aan dat het absolute dieptepunt op de obligatiemarkte in 1945 werd bereikt toen de 10-jarige staatsobligatie nog maar 1,67% opbracht. In de herfst van 2008 stond het rendement op 2,20%. Er is dus ruimte voor een verdere daling.