Als co-manager van het U.S. Global's Gold & Precious Metals Fund and World Precious Minerals Fund, stelt Holmes vast dat naarmate er meer geld in omloop is het vertrouwen in datzelfde geld afneemt.

Dat geldt met name voor de dollar, de Dollar Index viel deze week terug tot het laagste niveau sinds februari. Er bestaat een duidelijke correlatie tussen dollar en goud, precies omdat goud internationaal gezien in dollars wordt verhandeld.

Een factor die vaak over het hoofd wordt gezien is dat groeilanden als India en China sterk geïnteresseerd zijn in goud. 40% van de wereldbevolking beschouwt goud en voorwerpen gemaakt uit goud als de mooiste cadeau's die kunnen gegeven worden. Tegen die achtergrond is goud geen zeepbel, wel integendeel.

Als co-manager van het U.S. Global's Gold & Precious Metals Fund and World Precious Minerals Fund, stelt Holmes vast dat naarmate er meer geld in omloop is het vertrouwen in datzelfde geld afneemt. Dat geldt met name voor de dollar, de Dollar Index viel deze week terug tot het laagste niveau sinds februari. Er bestaat een duidelijke correlatie tussen dollar en goud, precies omdat goud internationaal gezien in dollars wordt verhandeld. Een factor die vaak over het hoofd wordt gezien is dat groeilanden als India en China sterk geïnteresseerd zijn in goud. 40% van de wereldbevolking beschouwt goud en voorwerpen gemaakt uit goud als de mooiste cadeau's die kunnen gegeven worden. Tegen die achtergrond is goud geen zeepbel, wel integendeel.