Unit4 herhaalt zijn ambitie om internationaal te groeien. De ervaring van Duarte in onder andere India en Latijns-Amerika kan daarbij helpen.

Aftredend topman Ouwinga blijft aandeelhouders van het bedrijf. Hij heeft een belang van 6,3%. Het softwarebedrijf wil zijn bestuursstructuur wijzigen van een two-tier board in een single-tier board, wat betekent dat het bestuur nog uit één laag zal bestaan. Ouwinga wordt daarin non-executive chairman.

Het feit dat Ouwinga aftreedt is een verrassing. ABN Amro verwacht geen noemenswaardige veranderingen in de strategie van het bedrijf. Ook zal het niet op korte termijn worden overgenomen.

Het advies voor Unit4 blijft Houden, omdat het bedrijf het merendeel van de omzet, zo'n 80%, behaalt uit landen met een lage groei in Europa en omdat dat waardering niet erg aantrekkelijk is.

Unit4 herhaalt zijn ambitie om internationaal te groeien. De ervaring van Duarte in onder andere India en Latijns-Amerika kan daarbij helpen. Aftredend topman Ouwinga blijft aandeelhouders van het bedrijf. Hij heeft een belang van 6,3%. Het softwarebedrijf wil zijn bestuursstructuur wijzigen van een two-tier board in een single-tier board, wat betekent dat het bestuur nog uit één laag zal bestaan. Ouwinga wordt daarin non-executive chairman. Het feit dat Ouwinga aftreedt is een verrassing. ABN Amro verwacht geen noemenswaardige veranderingen in de strategie van het bedrijf. Ook zal het niet op korte termijn worden overgenomen. Het advies voor Unit4 blijft Houden, omdat het bedrijf het merendeel van de omzet, zo'n 80%, behaalt uit landen met een lage groei in Europa en omdat dat waardering niet erg aantrekkelijk is.