Dat deed hij volgens Theodoor Gilissen Bankiers door de beëindiging van de ruime liquiditeitsvoorziening uit te stellen, maar vooral door steuninkopen van obligaties die onder druk staan.

De spreads van Ierland en Portugal waren uiteindelijk aan het einde van de week lager dan aan het begin van de week.

De ECB heeft haar tanden laten zien en beleggers hebben wat meer vertrouwen gekregen. Een definitieve oplossing is volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog ver weg. Die oplossing ligt bij de politiek en komt neer op een meer geïntegreerde fiscale politiek.

Afgelopen week liet Steffen Seibert, woordvoerder van de Duitse overheid, zich ontvallen dat er geen plannen en geen wensen zijn voor een gemeenschappelijke fiscale politiek.

Dat deed hij volgens Theodoor Gilissen Bankiers door de beëindiging van de ruime liquiditeitsvoorziening uit te stellen, maar vooral door steuninkopen van obligaties die onder druk staan. De spreads van Ierland en Portugal waren uiteindelijk aan het einde van de week lager dan aan het begin van de week. De ECB heeft haar tanden laten zien en beleggers hebben wat meer vertrouwen gekregen. Een definitieve oplossing is volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog ver weg. Die oplossing ligt bij de politiek en komt neer op een meer geïntegreerde fiscale politiek. Afgelopen week liet Steffen Seibert, woordvoerder van de Duitse overheid, zich ontvallen dat er geen plannen en geen wensen zijn voor een gemeenschappelijke fiscale politiek.