Hoewel de directe impact van cyprus beperkt is, is er wel een belangrijke impact via de financiele sector: die zal waarschijnlijk nog minder geneigd zijn dan voorheen om kredieten te verlenen. In die zin wordt het recessiescenario voor de eurozone bevestigd.

Er waren wel wat mensen die een herstel in de 2e jaarhelft voor de eurozone zagen zitten, maar dat wordt moeilijk. Allicht zit er voor de eurozone geen terugkeer naar economische groei in dit jaar.

De Duitse economie blijft beter stand houden, maar kan de negatieve impact van wat er in de rest van de regio gebeurt niet ontlopen.

En ondertussen is er op het vlak van de LT-toekomst in de eurozone geen vooruitgang te merken. Het wordt meer en meer duidelijk dat de beloofde bankenunie onhaalbaar is.

Geen vooruitgang naar meer unie, aanhoudende recessie en een verslechterend politiek klimaat in heel wat crisislanden suggereert dat de geleidelijke ontrafeling van de eurozone doorzet.

Op korte termijn zijn de risico's beperkt, maar op iets langere termijn blijft de kans dat bepaalde landen kiezen voor euro-exit alleen maar toenemen.

Hoewel de directe impact van cyprus beperkt is, is er wel een belangrijke impact via de financiele sector: die zal waarschijnlijk nog minder geneigd zijn dan voorheen om kredieten te verlenen. In die zin wordt het recessiescenario voor de eurozone bevestigd. Er waren wel wat mensen die een herstel in de 2e jaarhelft voor de eurozone zagen zitten, maar dat wordt moeilijk. Allicht zit er voor de eurozone geen terugkeer naar economische groei in dit jaar. De Duitse economie blijft beter stand houden, maar kan de negatieve impact van wat er in de rest van de regio gebeurt niet ontlopen. En ondertussen is er op het vlak van de LT-toekomst in de eurozone geen vooruitgang te merken. Het wordt meer en meer duidelijk dat de beloofde bankenunie onhaalbaar is. Geen vooruitgang naar meer unie, aanhoudende recessie en een verslechterend politiek klimaat in heel wat crisislanden suggereert dat de geleidelijke ontrafeling van de eurozone doorzet. Op korte termijn zijn de risico's beperkt, maar op iets langere termijn blijft de kans dat bepaalde landen kiezen voor euro-exit alleen maar toenemen.