De Bloomberg World Mining Index, die 162 aandelen uit de sector bevat, verloor tot dusver 69% van zijn waarde. De Reuters/Jefferies CRB Index, die 19 grondstoffen omvat, liet een daling met 56% optekenen.

Volgens Jim Lennon, grondstoffenspecialist bij de Australische bank Macquarie, is het gebrek aan visibiliteit momenteel het belangrijkste probleem in de grondstoffensector.

Niemand heeft enig zicht op de evolutie van vraag en aanbod. De terugval in de vraag tijdens de laatste maanden van 2008 was zonder enige twijfel de grootste uit de geschiedenis.

De Bloomberg World Mining Index, die 162 aandelen uit de sector bevat, verloor tot dusver 69% van zijn waarde. De Reuters/Jefferies CRB Index, die 19 grondstoffen omvat, liet een daling met 56% optekenen. Volgens Jim Lennon, grondstoffenspecialist bij de Australische bank Macquarie, is het gebrek aan visibiliteit momenteel het belangrijkste probleem in de grondstoffensector. Niemand heeft enig zicht op de evolutie van vraag en aanbod. De terugval in de vraag tijdens de laatste maanden van 2008 was zonder enige twijfel de grootste uit de geschiedenis.