Krugman verwijst naar een aantal meevallende indicatoren, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei en een vertraging in de krimp in de Europese verwerkende industrie. Bovendien neemt ook het vertrouwen opnieuw toe.

Het Internationaal Monetair Fonds rekent voor volgend jaar op een opleving van de wereldeconomie met 1,90%, echter met als uitgangspunt dat de financiële sector in rustiger vaarwater belandt.

Volgens Krugman is de paniekfase over, maar bevinden we ons nu in een periode van chronische angst. De Amerikaanse overheid heeft ongemeen krachtig gereageerd op de economische situatie, maar ongelukkigerwijs zal blijken dat dit niet voldoende is geweest.
Krugmans is van mening dat de Amerikaanse overheid nieuwe belastingen zal moeten invoeren om het deficiet op de begroting te reduceren. De eurozone stevent anderzijds volgens hem op een verloren decennium af.

Krugman verwijst naar een aantal meevallende indicatoren, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei en een vertraging in de krimp in de Europese verwerkende industrie. Bovendien neemt ook het vertrouwen opnieuw toe. Het Internationaal Monetair Fonds rekent voor volgend jaar op een opleving van de wereldeconomie met 1,90%, echter met als uitgangspunt dat de financiële sector in rustiger vaarwater belandt. Volgens Krugman is de paniekfase over, maar bevinden we ons nu in een periode van chronische angst. De Amerikaanse overheid heeft ongemeen krachtig gereageerd op de economische situatie, maar ongelukkigerwijs zal blijken dat dit niet voldoende is geweest. Krugmans is van mening dat de Amerikaanse overheid nieuwe belastingen zal moeten invoeren om het deficiet op de begroting te reduceren. De eurozone stevent anderzijds volgens hem op een verloren decennium af.