Iedereen in Europa wenst volgens professor Stefan Duchateau een herhaling van het roemloze 2011 te vermijden, waarbij het politieke gekibbel tussen een aantal lidstaten van de Eurozone die zich al dan niet terecht bedreigd voelden, dan kom je ook snel tot de conclusie dat in Europa alles in het werk moest worden gesteld om het economische herstel in de Zuidelijke rand van Europa een meer dan redelijke kans te geven.

De lopende rekeningen van Spanje en Italië konden zich in 2013 wonderwel uit de rode cijfers wegwerken ( in tegenstelling tot België, overigens ) en de verbetering in de reële wisselkoersen, resulteerden in een meer competitieve positie voor de Europese crisislanden.

De Europese aandelenposities vulde Duchateau daarom eerst geleidelijk aan met Ierse, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties (omwille van de spreadvernauwing) en naar het einde van het jaar toe zelfs rechtstreeks met (licht) verhoogde posities in aandelen uit deze regio. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Iedereen in Europa wenst volgens professor Stefan Duchateau een herhaling van het roemloze 2011 te vermijden, waarbij het politieke gekibbel tussen een aantal lidstaten van de Eurozone die zich al dan niet terecht bedreigd voelden, dan kom je ook snel tot de conclusie dat in Europa alles in het werk moest worden gesteld om het economische herstel in de Zuidelijke rand van Europa een meer dan redelijke kans te geven. De lopende rekeningen van Spanje en Italië konden zich in 2013 wonderwel uit de rode cijfers wegwerken ( in tegenstelling tot België, overigens ) en de verbetering in de reële wisselkoersen, resulteerden in een meer competitieve positie voor de Europese crisislanden. De Europese aandelenposities vulde Duchateau daarom eerst geleidelijk aan met Ierse, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties (omwille van de spreadvernauwing) en naar het einde van het jaar toe zelfs rechtstreeks met (licht) verhoogde posities in aandelen uit deze regio. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.