Men mag volgens professor Stefan Duchateau niet vergeten om het toenemende economische momentum door te rekenen in de toekomstige bedrijfsresultaten. Een consequente doorrekening hiervan laat overigens nog het beste vermoeden voor het komende jaar.

Voeg hieraan toe dat een koers-winstverhouding steeds in de context moet worden gezien van de potentiële opbrengst van andere activaklassen, zoals lange termijnobligaties.

De rente op dergelijke beleggingen is extreem laag en dreigt daarenboven nog (enigszins) toe te nemen, met koersdalingen van obligaties tot gevolg. Dit terwijl beleggingen op korte termijn slechts een zeer karige vergoeding krijgen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Men mag volgens professor Stefan Duchateau niet vergeten om het toenemende economische momentum door te rekenen in de toekomstige bedrijfsresultaten. Een consequente doorrekening hiervan laat overigens nog het beste vermoeden voor het komende jaar. Voeg hieraan toe dat een koers-winstverhouding steeds in de context moet worden gezien van de potentiële opbrengst van andere activaklassen, zoals lange termijnobligaties. De rente op dergelijke beleggingen is extreem laag en dreigt daarenboven nog (enigszins) toe te nemen, met koersdalingen van obligaties tot gevolg. Dit terwijl beleggingen op korte termijn slechts een zeer karige vergoeding krijgen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.