Philips opende anderhalf procent lager in reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers. British Telecom moet terrein prijsgeven in reactie op het bericht dat het bedrijf 2,20 miljard dollar gaat afschrijven. De banken liggen dan weer beter op koers.

De Brusselse beurs onderscheidt zich vandaag in positieve zin, de BEL 20 opende fors hoger. In het eerste halfuur van de handel liep de winst voor de index op tot bijna anderhalf procent.

De financiële sector is goed op dreef, met onder andere een stevige winst voor Dexia. Fortis en KBC laten zich echter niet onbetuigd en volgen op korte afstand.

Philips opende anderhalf procent lager in reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers. British Telecom moet terrein prijsgeven in reactie op het bericht dat het bedrijf 2,20 miljard dollar gaat afschrijven. De banken liggen dan weer beter op koers. De Brusselse beurs onderscheidt zich vandaag in positieve zin, de BEL 20 opende fors hoger. In het eerste halfuur van de handel liep de winst voor de index op tot bijna anderhalf procent. De financiële sector is goed op dreef, met onder andere een stevige winst voor Dexia. Fortis en KBC laten zich echter niet onbetuigd en volgen op korte afstand.