Maar vorige week bereikten zowel de Euro Stoxx 50 als de RSI-indicator een nieuwe top. We moeten dus volgens Leleux niet onmiddellijk voor een trendommekeer vrezen. Niettemin betekent dit niet dat we niet alert moeten zijn, aldus Leleux.

De markten van vandaag kenmerken zich immers door volatiele bewegingen. Daarom dat Leleux steeds met niveaus werkt die als stoplimiet werken : deze niveaus mogen niet neerwaarts doorbroken worden om de stijgende trend overeind te houden.

Daarom verhoogt de stoplimiet van 2.917,98 punten naar 2.986 punten (de recente bodem van 11 februari). Dit niveau ligt ook net onder de opwaarts doorbroken weerstandslijn op 3.000 punten.

Deze weerstandslijn moet nu zijn werk als steunlijn doen (ter herinnering : oude weerstandniveaus worden vaak steunniveaus). De strategie van Leleux luidt dan ook : blijf in de markt en stap pas uit als de Euro Stoxx 50 onder de 3.000 punten zakt !

Maar vorige week bereikten zowel de Euro Stoxx 50 als de RSI-indicator een nieuwe top. We moeten dus volgens Leleux niet onmiddellijk voor een trendommekeer vrezen. Niettemin betekent dit niet dat we niet alert moeten zijn, aldus Leleux. De markten van vandaag kenmerken zich immers door volatiele bewegingen. Daarom dat Leleux steeds met niveaus werkt die als stoplimiet werken : deze niveaus mogen niet neerwaarts doorbroken worden om de stijgende trend overeind te houden. Daarom verhoogt de stoplimiet van 2.917,98 punten naar 2.986 punten (de recente bodem van 11 februari). Dit niveau ligt ook net onder de opwaarts doorbroken weerstandslijn op 3.000 punten. Deze weerstandslijn moet nu zijn werk als steunlijn doen (ter herinnering : oude weerstandniveaus worden vaak steunniveaus). De strategie van Leleux luidt dan ook : blijf in de markt en stap pas uit als de Euro Stoxx 50 onder de 3.000 punten zakt !