Links en rechts wordt er al gewaarschuwd voor de vorming van een zeepbel. Helge Scheunemann, head of research bij Jones Lang LaSalle Germany, is van mening dat dit gevaar echter niet hoeft overschat te worden. Relatief gezien zijn de Duitse vastgoedprijzen nog steeds relatief laag.

Duitsland niet vergelijken met het Verenigd Koninkrijk of Spanje

In Duitsland is het niet mogelijk om 100% te lenen voor de aankoop van een huis. Bovendien moet de kandidaat-koper zelf 30% van de aankoopprijs op tafel kunnen leggen. Dat verklaart meteen waarom de Duitse vastgoedmarkt tot dusver niet overhit is geraakt.

Duitsland mag volgens Scheunemann niet worden vergeleken met het Verenigd Koninkrijk of Spanje. De prijsstijgingen van het vastgoed in Duitsland zijn conform de economische groeicijfers en zijn geenszins van dezelfde orde van grootte als de stijgingen met dubbele cijfers die in Ierland en Spanje werden opgetekend.

Links en rechts wordt er al gewaarschuwd voor de vorming van een zeepbel. Helge Scheunemann, head of research bij Jones Lang LaSalle Germany, is van mening dat dit gevaar echter niet hoeft overschat te worden. Relatief gezien zijn de Duitse vastgoedprijzen nog steeds relatief laag. Duitsland niet vergelijken met het Verenigd Koninkrijk of Spanje In Duitsland is het niet mogelijk om 100% te lenen voor de aankoop van een huis. Bovendien moet de kandidaat-koper zelf 30% van de aankoopprijs op tafel kunnen leggen. Dat verklaart meteen waarom de Duitse vastgoedmarkt tot dusver niet overhit is geraakt. Duitsland mag volgens Scheunemann niet worden vergeleken met het Verenigd Koninkrijk of Spanje. De prijsstijgingen van het vastgoed in Duitsland zijn conform de economische groeicijfers en zijn geenszins van dezelfde orde van grootte als de stijgingen met dubbele cijfers die in Ierland en Spanje werden opgetekend.