Vrijdag gaf premier Mariano Rajoy toe dat zijn land waarschijnlijk om hulp zou moeten vragen. Inmiddels heeft Rajoy al twee persconferenties gegeven, wat eerder ongewoon is voor een politicus die als eerder zwijgzaam bekend staat. Spanje moet de financiële wereld er nog altijd van overtuigen dat het zijn financiële doelstellingen kan waarmaken.

Op de Europese beurzen is het sentiment inmiddels verbeterd, de belangrijkste indices noteren nu duidelijk in de plus. In het geval van de BEL 20 loopt de winst op tot ongeveer 1,25%, met Nyrstar, Bekaert en Ageas nog steeds als meest opvallende stijgers.

Bart De Smet tevreden over halfjaarcijfers Ageas

CEO Bart De Smet gaf vanmorgen volgende commentaar op de halfjaarcijfers van Ageas: "We zijn tevreden met onze halfjaarcijfers die aantonen dat onze resultaten in lijn zijn met onze strategie. Onze verzekeringsactiviteiten hebben sterk gepresteerd: met het toegenomen premie-inkomen en de hogere nettowinst bij alle segmenten is de positieve ontwikkeling van het eerste kwartaal voortgezet. De sterke combined ratio van 98,3% over het eerste halfjaar en in het bijzonder ook het uitstekende tweede kwartaal onderstrepen de positieve uitkomst van de diverse corrigerende maatregelen die wij hebben genomen. In Leven lag het resultaat veel hoger dan vorig jaar. De cijfers werden toen ernstig negatief beïnvloed door de schuldencrisis in Zuid-Europa."

Vrijdag gaf premier Mariano Rajoy toe dat zijn land waarschijnlijk om hulp zou moeten vragen. Inmiddels heeft Rajoy al twee persconferenties gegeven, wat eerder ongewoon is voor een politicus die als eerder zwijgzaam bekend staat. Spanje moet de financiële wereld er nog altijd van overtuigen dat het zijn financiële doelstellingen kan waarmaken. Op de Europese beurzen is het sentiment inmiddels verbeterd, de belangrijkste indices noteren nu duidelijk in de plus. In het geval van de BEL 20 loopt de winst op tot ongeveer 1,25%, met Nyrstar, Bekaert en Ageas nog steeds als meest opvallende stijgers. Bart De Smet tevreden over halfjaarcijfers Ageas CEO Bart De Smet gaf vanmorgen volgende commentaar op de halfjaarcijfers van Ageas: "We zijn tevreden met onze halfjaarcijfers die aantonen dat onze resultaten in lijn zijn met onze strategie. Onze verzekeringsactiviteiten hebben sterk gepresteerd: met het toegenomen premie-inkomen en de hogere nettowinst bij alle segmenten is de positieve ontwikkeling van het eerste kwartaal voortgezet. De sterke combined ratio van 98,3% over het eerste halfjaar en in het bijzonder ook het uitstekende tweede kwartaal onderstrepen de positieve uitkomst van de diverse corrigerende maatregelen die wij hebben genomen. In Leven lag het resultaat veel hoger dan vorig jaar. De cijfers werden toen ernstig negatief beïnvloed door de schuldencrisis in Zuid-Europa."