Het belangrijkste onderliggende probleem in China is dat de Chinezen te veel sparen. Er is met andere woorden geen gebrek aan geld, wel integendeel.

De People's Bank of China wil klaar en duidelijk sommige spelers op de markt afschrikken en hield daarom geruime tijd het been stijf wat de kredietverstrekking betreft.

De Chinese centrale bank kan als ze dat wil de rente in een wip en een zucht verlagen. Als we op O'Neill mogen geloven, zal de crisis op de financiële markten sneller verdwijnen dan ze gekomen was. Daarna kan het opnieuw 'business as usual' worden, aldus de voormalige Goldman Sachs-voorman.

Het belangrijkste onderliggende probleem in China is dat de Chinezen te veel sparen. Er is met andere woorden geen gebrek aan geld, wel integendeel. De People's Bank of China wil klaar en duidelijk sommige spelers op de markt afschrikken en hield daarom geruime tijd het been stijf wat de kredietverstrekking betreft. De Chinese centrale bank kan als ze dat wil de rente in een wip en een zucht verlagen. Als we op O'Neill mogen geloven, zal de crisis op de financiële markten sneller verdwijnen dan ze gekomen was. Daarna kan het opnieuw 'business as usual' worden, aldus de voormalige Goldman Sachs-voorman.