Duitsland zal met andere woorden Griekenland blijven ondersteunen. De Grieken hebben inmiddels via verschillende kanalen nogmaals een oproep gedaan voor een andere aanpak van de crisis. Athene wil een soort Marshall-plan in plaats van altijd maar te moeten besparen. Vraag is nu of Angela Merkel daar oren naar zal hebben.

Op de Europese beurzen is van een Angela Merkel-effect geen sprake en ook de euro maakt per saldo pas op de plaats. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. Bekaert is met een verlies van zowat anderhalf procent de sterkste daler binnen de BEL 20.

Duitsland zal met andere woorden Griekenland blijven ondersteunen. De Grieken hebben inmiddels via verschillende kanalen nogmaals een oproep gedaan voor een andere aanpak van de crisis. Athene wil een soort Marshall-plan in plaats van altijd maar te moeten besparen. Vraag is nu of Angela Merkel daar oren naar zal hebben. Op de Europese beurzen is van een Angela Merkel-effect geen sprake en ook de euro maakt per saldo pas op de plaats. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. Bekaert is met een verlies van zowat anderhalf procent de sterkste daler binnen de BEL 20.