Er lijkt dus volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet grootschalig te worden gespeculeerd over een einde aan de euro als gemeenschappelijke munt.

Maandag publiceerde de ECB cijfers waaruit bleek dat zij vorige week geen steunaankopen van perifere staatsobligaties heeft gedaan.

De ECB heeft dergelijke operaties al geruime tijd geleden gestaakt, en gemeld dit ook niet meer te zullen gaan doen. Maar door het abrupte herstel vorige week op 12 juli gingen er geruchten dat de ECB toch weer actief zou zijn.

Nu dit niet het geval blijkt te zijn wordt er gespeculeerd dat er een gecoördineerde opkoopactie is geweest van enkele grote banken of wellicht zou zelfs China er bij betrokken zijn geweest.

Er lijkt dus volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet grootschalig te worden gespeculeerd over een einde aan de euro als gemeenschappelijke munt. Maandag publiceerde de ECB cijfers waaruit bleek dat zij vorige week geen steunaankopen van perifere staatsobligaties heeft gedaan. De ECB heeft dergelijke operaties al geruime tijd geleden gestaakt, en gemeld dit ook niet meer te zullen gaan doen. Maar door het abrupte herstel vorige week op 12 juli gingen er geruchten dat de ECB toch weer actief zou zijn. Nu dit niet het geval blijkt te zijn wordt er gespeculeerd dat er een gecoördineerde opkoopactie is geweest van enkele grote banken of wellicht zou zelfs China er bij betrokken zijn geweest.