De eerste helft van dit jaar werd gekarakteriseerd door een zwakke onderliggende prestatie in West-Europa en Azië.

De visibiliteit op de resultaten van Bekaert is volgens Hanssens ditmaal bijzonder klein, dit vanwege een aantal negatieve factoren.

Deze negatieve trends worden slechts gedeeltelijk gecompenseerd door de volledige consolidatie van de assets in Zuid-Amerika.

Te vroeg om weer positief te worden voor het aandeel

Het is mogelijk dat een groot deel van de reorganisatiekosten verbonden aan de herstructurering van de draadzaadactiviteiten ten laste van het tweede kwartaal zal worden genomen.

Uiteindelijk verwacht Hanssens over de eerste zes maanden van het boekjaar een EBITDA van 132 miljoen euro, een recurrente EBIT van 81 miljoen euro en een verlies van 9 miljoen euro op EBIT-niveau.

Er is volgens Hanssens geen snelle verbetering op de belangrijkste markten Bekaert te verwachten, waardoor het volgens hem duidelijk nog te vroeg is om opnieuw positief te worden voor het aandeel. Het neutraal advies voor het aandeel blijft daarom gehandhaafd.

De eerste helft van dit jaar werd gekarakteriseerd door een zwakke onderliggende prestatie in West-Europa en Azië. De visibiliteit op de resultaten van Bekaert is volgens Hanssens ditmaal bijzonder klein, dit vanwege een aantal negatieve factoren. Deze negatieve trends worden slechts gedeeltelijk gecompenseerd door de volledige consolidatie van de assets in Zuid-Amerika.Te vroeg om weer positief te worden voor het aandeel Het is mogelijk dat een groot deel van de reorganisatiekosten verbonden aan de herstructurering van de draadzaadactiviteiten ten laste van het tweede kwartaal zal worden genomen. Uiteindelijk verwacht Hanssens over de eerste zes maanden van het boekjaar een EBITDA van 132 miljoen euro, een recurrente EBIT van 81 miljoen euro en een verlies van 9 miljoen euro op EBIT-niveau. Er is volgens Hanssens geen snelle verbetering op de belangrijkste markten Bekaert te verwachten, waardoor het volgens hem duidelijk nog te vroeg is om opnieuw positief te worden voor het aandeel. Het neutraal advies voor het aandeel blijft daarom gehandhaafd.