De index voor wereldwijde aandelenbeleggingen won in juli bijna 8%. De opkomende markten in Azië waren koploper met een plus van ruim 10%, terwijl Japan met een plus van 2% hekkensluiter was. Volgens de technische analisten heeft het positieve sentiment nog vrij spel om verder door te stomen.

Vorige week berichtte ABN Amro dat in onze adviesportefeuilles de aandelenweging verhoogd werd naar overwogen. Deze week wordt in het strategieproces de weging van vastgoedbeleggingen verhoogd van onderwogen naar neutraal.

De verhoging gaat ten laste van de liquiditeiten in de portefeuilles. Belangrijke overwegingen voor deze stap zijn de grote discount in beurswaardering ten opzichte van de intrinsieke waarde, aantrekkelijke dividendrendementen en de verbetering in het bancaire systeem.

Dit laatste argument zal deze week bevestigd worden. Vrijwel elke dag publiceren Europese financiële instellingen kwartaalresultaten en op donderdag komen de Europese Centrale Bank en Bank of England met rentebesluiten en hun visie op de macro-economische ontwikkelingen.

Vooral obligatiebeleggers kijken hiernaar uit. De monetaire verruiming stimuleert de aandelenmarkt maar houdt obligatiebeleggers alert omdat het de zorg over inflatie aanwakkert.

De index voor wereldwijde aandelenbeleggingen won in juli bijna 8%. De opkomende markten in Azië waren koploper met een plus van ruim 10%, terwijl Japan met een plus van 2% hekkensluiter was. Volgens de technische analisten heeft het positieve sentiment nog vrij spel om verder door te stomen. Vorige week berichtte ABN Amro dat in onze adviesportefeuilles de aandelenweging verhoogd werd naar overwogen. Deze week wordt in het strategieproces de weging van vastgoedbeleggingen verhoogd van onderwogen naar neutraal. De verhoging gaat ten laste van de liquiditeiten in de portefeuilles. Belangrijke overwegingen voor deze stap zijn de grote discount in beurswaardering ten opzichte van de intrinsieke waarde, aantrekkelijke dividendrendementen en de verbetering in het bancaire systeem. Dit laatste argument zal deze week bevestigd worden. Vrijwel elke dag publiceren Europese financiële instellingen kwartaalresultaten en op donderdag komen de Europese Centrale Bank en Bank of England met rentebesluiten en hun visie op de macro-economische ontwikkelingen. Vooral obligatiebeleggers kijken hiernaar uit. De monetaire verruiming stimuleert de aandelenmarkt maar houdt obligatiebeleggers alert omdat het de zorg over inflatie aanwakkert.