Zowel omzet (-10% t.o.v. 1kw08) als bedrijfsresultaat (-44% t.o.v. 1kw08) en nettowinst (-57% t.o.v. 1kw08) staan onder druk door de verslechterde marktomstandigheden.

De resultaten in 1kw09 zijn conform de trends die zichtbaar waren in 4kw08 en TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden aanhouden in 2009. Bij Express zal 2009 worden bepaald door lagere volumes en lagere brandstoftoeslagen wat de winst onder druk zet.

Bij Post zetten de volumedalingen door en de onzekerheid over de uitkomst van de Cao-onderhandelingen blijft voortduren. Positief punt is wel dat de trend in de volumedaling bij Express sinds februari niet verder is verslechterd en dat de kostenbesparingen bij Express voorlopen op budget.

Het advies van Theodoor Gilissen Bankiers is Hold en in de vandaag gepubliceerde cijfers zien de analisten van de bank geen reden om het advies te herzien.

Zowel omzet (-10% t.o.v. 1kw08) als bedrijfsresultaat (-44% t.o.v. 1kw08) en nettowinst (-57% t.o.v. 1kw08) staan onder druk door de verslechterde marktomstandigheden. De resultaten in 1kw09 zijn conform de trends die zichtbaar waren in 4kw08 en TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden aanhouden in 2009. Bij Express zal 2009 worden bepaald door lagere volumes en lagere brandstoftoeslagen wat de winst onder druk zet. Bij Post zetten de volumedalingen door en de onzekerheid over de uitkomst van de Cao-onderhandelingen blijft voortduren. Positief punt is wel dat de trend in de volumedaling bij Express sinds februari niet verder is verslechterd en dat de kostenbesparingen bij Express voorlopen op budget. Het advies van Theodoor Gilissen Bankiers is Hold en in de vandaag gepubliceerde cijfers zien de analisten van de bank geen reden om het advies te herzien.