Geen reden tot panikeren voor aandeelhouders ThromboGenics

Gisteren was er nogal wat volatiliteit in de koers van het aandeel ThromboGenics. Aanleiding was de publicatie van bijkomende informie door de Amerikaanse Food and Drug Administration op haar website in verband met het product ocriplasmine van het bedrijf.

Morgen vindt de hoorzitting rond octroplasmine plaats.

Jan De Kerpel van KBC Securities had verwacht dat de US FDA dergelijke informatie zou publiceren.

De grote volatiliteit in het aandeel had vooral te maken met de vrees over mogelijke veiligheidsproblemen en over de afloop van de hoorzitting. De Kerpel analyseerde de informatie echter grondig en vond niets verontrustends.

Koopadvies blijft gehandhaafd

Op basis van de verkregen informatie handhaaft De Kerpel het koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 31 euro. Hij is van mening dat de kansen op een positieve uitspraak van het panel ongewijzigd blijven. Die kansen worden op 90% ingeschat, niet meer of niet minder.

De 6 vragen die het panel had gesteld, kwamen volgens De Kerpel niet als een verrassing. Hij verwacht echter niet dat het panel van de hoorzitting om bijkomende informatie gaat vragen die de lancering van het product kan uitstellen. In afwachting dat we meer weten, kan ThromboGenics zich echter wel volatiel blijven gedragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content