Dit is echter vrij logisch, aldus Duchateau. Vergeet enerzijds niet dat er -in tegenstelling tot de "volkswijsheid" -er geen rechtstreeks verband bestaat tussen economische groei en beurskoersen maar anderzijds dat uit deze cijfers blijkt dat de ECB verder alle middelen zal mogen inzetten om de economie terug op het juiste spoor te krijgen.

Dit houdt ondermeer in dat nog verdere rentedalingen mogen worden verwacht ( ondanks het historisch lage peil) en dat de monetaire massa een verdere groeiversnelling mag verwachten.

Het eerste grijpt rechtstreeks in op de verdiscontering van toekomstige (wat lagere) bedrijfswinsten en verhoogt de koersen , het tweede verbetert de koers/winst-verhouding van aandelen. Hogere Europese beurzen was dan ook de correcte gevolgtrekking.

Dit is echter vrij logisch, aldus Duchateau. Vergeet enerzijds niet dat er -in tegenstelling tot de "volkswijsheid" -er geen rechtstreeks verband bestaat tussen economische groei en beurskoersen maar anderzijds dat uit deze cijfers blijkt dat de ECB verder alle middelen zal mogen inzetten om de economie terug op het juiste spoor te krijgen. Dit houdt ondermeer in dat nog verdere rentedalingen mogen worden verwacht ( ondanks het historisch lage peil) en dat de monetaire massa een verdere groeiversnelling mag verwachten. Het eerste grijpt rechtstreeks in op de verdiscontering van toekomstige (wat lagere) bedrijfswinsten en verhoogt de koersen , het tweede verbetert de koers/winst-verhouding van aandelen. Hogere Europese beurzen was dan ook de correcte gevolgtrekking.