Geen recessie en geen deflatie, zo luidt de conclusie van Royal Bank of Scotland. John Richards, hoofd North American strategie bij RBS, verwijst in dat verband naar de sterke bedrijfsresultaten die in de afgelopen weken werden bekendgemaakt.

Richard verwacht dat de economie in de Verenigde Staten in de komende zes maanden met minstens 3% gaat groeien. Die groei zou gepaard gaan met een slechts langzame toename van de inflatie.

Dat is het dubbele van het tempo dat Noriel Roubini van Roubini Global Economics voor de Amerikaanse economie voorspelt. Richards merkt op dat het herstel uiteraard kwetsbaar blijft, zodat de Amerikaanse centrale bank de basisrente zo lang mogelijk laag zal houden.

Hij verwacht dat de rente pas in de tweede helft van volgend jaar weer naar omhoog gaat. De rente op de 10-jarige staatsobligatie zal in de tweede helft van het jaar terugvallen tot 2,75%.

Geen recessie en geen deflatie, zo luidt de conclusie van Royal Bank of Scotland. John Richards, hoofd North American strategie bij RBS, verwijst in dat verband naar de sterke bedrijfsresultaten die in de afgelopen weken werden bekendgemaakt. Richard verwacht dat de economie in de Verenigde Staten in de komende zes maanden met minstens 3% gaat groeien. Die groei zou gepaard gaan met een slechts langzame toename van de inflatie. Dat is het dubbele van het tempo dat Noriel Roubini van Roubini Global Economics voor de Amerikaanse economie voorspelt. Richards merkt op dat het herstel uiteraard kwetsbaar blijft, zodat de Amerikaanse centrale bank de basisrente zo lang mogelijk laag zal houden. Hij verwacht dat de rente pas in de tweede helft van volgend jaar weer naar omhoog gaat. De rente op de 10-jarige staatsobligatie zal in de tweede helft van het jaar terugvallen tot 2,75%.