Het voorstel werd geopperd om politieke discussies over het schuldenplafond te vermijden.

Het maximale bedrag dat de Amerikaanse overheid aan schulden mag hebben, moet binnenkort opnieuw worden verhoogd. Dit

gebeurde voor het laatst in de zomer van 2011 en werd voorafgegaan door bitse onderhandelingen tussen Democraten en

Republikeinen.

Beide politieke partijen hebben nog maar pas een moeizaam akkoord over de fiscale klif bereikt.

De platinamunt zou uitgegeven worden door de Federal Reserve in opdracht van het Amerikaanse Treasury Department (Ministerie van Financiën).

Politici zouden dit bedrag dan vervolgens kunnen spenderen zodat er geen haast moet worden gemaakt met de verhoging van het schuldenplafond.

Het voorstel oogstte volgens Royal Bank of Scotland veel kritiek omdat dergelijke kunstgreep het al wankele vertrouwen van burgers en handelspartners in het door de dollar gedomineerde financiële systeem nog verder zou ondermijnen.

Het voorstel werd geopperd om politieke discussies over het schuldenplafond te vermijden. Het maximale bedrag dat de Amerikaanse overheid aan schulden mag hebben, moet binnenkort opnieuw worden verhoogd. Dit gebeurde voor het laatst in de zomer van 2011 en werd voorafgegaan door bitse onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen. Beide politieke partijen hebben nog maar pas een moeizaam akkoord over de fiscale klif bereikt. De platinamunt zou uitgegeven worden door de Federal Reserve in opdracht van het Amerikaanse Treasury Department (Ministerie van Financiën). Politici zouden dit bedrag dan vervolgens kunnen spenderen zodat er geen haast moet worden gemaakt met de verhoging van het schuldenplafond. Het voorstel oogstte volgens Royal Bank of Scotland veel kritiek omdat dergelijke kunstgreep het al wankele vertrouwen van burgers en handelspartners in het door de dollar gedomineerde financiële systeem nog verder zou ondermijnen.