Het equity capital van de Europese banken bedraagt gemiddeld slechts 3%, terwijl dat in de Verenigde Staten gemiddeld 4,50% bedraagt. Er is met andere woorden niet zo heel veel nodig om Europese banken overkop te laten gaan, in ieder geval minder dan Amerikaanse banken.

Op langere termijn bestaat de enige oplossing er volgens de Zwitserse fondsbeheerder Alex Zulauf in om de equity capital ratio's van de banken op te trekken. Eigenlijk had dat al eerder moeten gebeuren, tijdens de financiële crisis werd op dat vlak een historische kans gemist.

Zulauf stelt vast dat de crisis volledig fout werd aangepakt. De banken zouden genationaliseerd moeten zijn, zodat er meteen een einde zou komen aan het uitbetalen van hoge dividenden of grote bonussen. Onpopulaire maatregelen vallen in de huidige omstandigheden niet te vermijden.

Het equity capital van de Europese banken bedraagt gemiddeld slechts 3%, terwijl dat in de Verenigde Staten gemiddeld 4,50% bedraagt. Er is met andere woorden niet zo heel veel nodig om Europese banken overkop te laten gaan, in ieder geval minder dan Amerikaanse banken. Op langere termijn bestaat de enige oplossing er volgens de Zwitserse fondsbeheerder Alex Zulauf in om de equity capital ratio's van de banken op te trekken. Eigenlijk had dat al eerder moeten gebeuren, tijdens de financiële crisis werd op dat vlak een historische kans gemist. Zulauf stelt vast dat de crisis volledig fout werd aangepakt. De banken zouden genationaliseerd moeten zijn, zodat er meteen een einde zou komen aan het uitbetalen van hoge dividenden of grote bonussen. Onpopulaire maatregelen vallen in de huidige omstandigheden niet te vermijden.