De koers van TNT voor de overname stond op Eur 5-6 per aandeel en de winst voor dit jaar wordt geschat op Eur 0,22 per aandeel.

Voor Post NL betekent het niet doorgaan van de overname volgens Theodoor Gilissen Bankiers een forse tegenvaller door het belang van 29,8% aandelen TNT in bezit.

Hiervoor zou Post NL Eur 1,5 mrd hebben gekregen; een deel hiervan diende gebruikt te worden voor de compensatie van de in 2013 op de balans aan te houden personeelsvoorzieningen via IAS 19.

De ratings van Theodoor Gilissen Bankiers voor TNT en Post NL staan under review.

De koers van TNT voor de overname stond op Eur 5-6 per aandeel en de winst voor dit jaar wordt geschat op Eur 0,22 per aandeel. Voor Post NL betekent het niet doorgaan van de overname volgens Theodoor Gilissen Bankiers een forse tegenvaller door het belang van 29,8% aandelen TNT in bezit. Hiervoor zou Post NL Eur 1,5 mrd hebben gekregen; een deel hiervan diende gebruikt te worden voor de compensatie van de in 2013 op de balans aan te houden personeelsvoorzieningen via IAS 19. De ratings van Theodoor Gilissen Bankiers voor TNT en Post NL staan under review.