Door het wetsvoorstel is een verklaring van geen bezwaar van de overheid nodig, indien een partij een controlerend belang in KPN wil innemen.

Ook is de verklaring nodig wanneer KPN de vitale infrastructuur wil verkopen. De verklaring is tevens nodig bij aanstellingen van het management en de raad van commissarissen.

ABN Amro geloof dat het voorstel van Economische Zaken een reactie is op de América Móvil-soap. Het Mexicaanse telecombedrijf heeft een mislukte overnamepoging gedaan.

Waarschijnlijk zal de overheid zich in de praktijk weinig met KPN bemoeien. Het impliceert wel dat alleen vriendelijke overnames met toestemming haalbaar zijn.

Het voorstel is niet heel belangrijk aangezien de Stichting Preferente Aandelen B KPN de overname door América Móvil ook wou voorkomen. ABN Amro is neutraal.

Door het wetsvoorstel is een verklaring van geen bezwaar van de overheid nodig, indien een partij een controlerend belang in KPN wil innemen. Ook is de verklaring nodig wanneer KPN de vitale infrastructuur wil verkopen. De verklaring is tevens nodig bij aanstellingen van het management en de raad van commissarissen. ABN Amro geloof dat het voorstel van Economische Zaken een reactie is op de América Móvil-soap. Het Mexicaanse telecombedrijf heeft een mislukte overnamepoging gedaan. Waarschijnlijk zal de overheid zich in de praktijk weinig met KPN bemoeien. Het impliceert wel dat alleen vriendelijke overnames met toestemming haalbaar zijn. Het voorstel is niet heel belangrijk aangezien de Stichting Preferente Aandelen B KPN de overname door América Móvil ook wou voorkomen. ABN Amro is neutraal.