De gesprekken over de transactie zouden zich nog in een voorbereidende fase bevinden en garanties dat ze ook effectief doorgaat zijn er niet. Komt ze er toch, dan zou een gediversifieerde mijngroep ontstaan die in tal van segmenten van de markt actief is.

De deal zou gebeuren via een aandelenruil. Er zouden echter nog verschillende hinderpalen zijn die de onderhandelingen kunnen doen afspringen. Sommige analisten wijzen op een gebrek aan mogelijkheden tot kostenbesparingen.

Dow Jones is van mening dat Anglo American, dat zich op shareholder value focust, in een stand-alone scenario meer waarde voor de aandeelhouders kan creëren.

De gesprekken over de transactie zouden zich nog in een voorbereidende fase bevinden en garanties dat ze ook effectief doorgaat zijn er niet. Komt ze er toch, dan zou een gediversifieerde mijngroep ontstaan die in tal van segmenten van de markt actief is. De deal zou gebeuren via een aandelenruil. Er zouden echter nog verschillende hinderpalen zijn die de onderhandelingen kunnen doen afspringen. Sommige analisten wijzen op een gebrek aan mogelijkheden tot kostenbesparingen. Dow Jones is van mening dat Anglo American, dat zich op shareholder value focust, in een stand-alone scenario meer waarde voor de aandeelhouders kan creëren.