Het zal duidelijk zijn dat ook in andere delen van de wereld de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaag centraal staat.

De herverkiezing van Barack Obama wordt op gemengde gevoelens onthaald. Enerzijds zat diens overwinning al in de beurskoersen verrekend, anderzijds beseffen de beleggers maar al te goed dat de herverkozen president voor enorme uitdagingen staat.

Amerikaanse maïsoogst is bijna binnen

Uit het wekelijkse Crop Progress Report van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat 79 procent van de maïsoogst intussen compleet is.

Bij soja was dit begin vorige week 71 procent. Het USDA voorspelde eerder deze maand dat de globale maïsvoorraden in verhouding tot de consumptie na dit oogstjaar zullen terugvallen naar het laagste niveau sinds 1973-1974.

Uit voorlopige cijfers blijkt dat China vorige maand 4,97 miljoen ton soja invoerde. Dat is 12,4 procent meer dan in augustus. China verwacht dit jaar 57,5 miljoen ton soja in te voeren, 9,3 procent meer dan in 2011.

Het Chinese National Grain and Oil Information Centre (CNGOIC) verlaagde de prognose voor de sojaopbrengst van 13 miljoen ton naar 12,8 miljoen ton.

Dat is 11,6 procent minder dan vorig jaar. Tegelijk verhoogde de instelling wel de prognose voor de maïsoogst van 197 miljoen naar 201 miljoen ton, 4,3 procent meer dan vorig jaar.

Het CNGOIC schrijft het verschil toe aan een toename van de landbouwoppervlakte bestemd voor de maïsteelt.

Het zal duidelijk zijn dat ook in andere delen van de wereld de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaag centraal staat. De herverkiezing van Barack Obama wordt op gemengde gevoelens onthaald. Enerzijds zat diens overwinning al in de beurskoersen verrekend, anderzijds beseffen de beleggers maar al te goed dat de herverkozen president voor enorme uitdagingen staat. Amerikaanse maïsoogst is bijna binnen Uit het wekelijkse Crop Progress Report van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat 79 procent van de maïsoogst intussen compleet is. Bij soja was dit begin vorige week 71 procent. Het USDA voorspelde eerder deze maand dat de globale maïsvoorraden in verhouding tot de consumptie na dit oogstjaar zullen terugvallen naar het laagste niveau sinds 1973-1974. Uit voorlopige cijfers blijkt dat China vorige maand 4,97 miljoen ton soja invoerde. Dat is 12,4 procent meer dan in augustus. China verwacht dit jaar 57,5 miljoen ton soja in te voeren, 9,3 procent meer dan in 2011. Het Chinese National Grain and Oil Information Centre (CNGOIC) verlaagde de prognose voor de sojaopbrengst van 13 miljoen ton naar 12,8 miljoen ton. Dat is 11,6 procent minder dan vorig jaar. Tegelijk verhoogde de instelling wel de prognose voor de maïsoogst van 197 miljoen naar 201 miljoen ton, 4,3 procent meer dan vorig jaar. Het CNGOIC schrijft het verschil toe aan een toename van de landbouwoppervlakte bestemd voor de maïsteelt.