Dit is temeer verbazend vermits de "slecht nieuws"-show zich niet beperkte tot één regio maar wereldwijd plekken van tegenvallende economische prestaties ontdekte.

De Amerikaanse economie vertoont duidelijk groeikrampen, de Chinese locomotief is duidelijk op zoek naar een tweede adem, terwijl Europa steeds nadrukkelijker wordt geconfronteerd met zijn politieke patstelling : om de eurozone te redden zijn er drastische besparingen nodig waardoor het economisch herstel zich steeds verder in de tijd gaat situeren. Dit blijkt echter de aandelenbeurzen niet te deren.

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De meeste beleggers houden het poeder droog totdat vanmiddag de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank is bekendgemaakt. De meeste economen rekenen op een renteverlaging met een kwart procent.

Dit is temeer verbazend vermits de "slecht nieuws"-show zich niet beperkte tot één regio maar wereldwijd plekken van tegenvallende economische prestaties ontdekte. De Amerikaanse economie vertoont duidelijk groeikrampen, de Chinese locomotief is duidelijk op zoek naar een tweede adem, terwijl Europa steeds nadrukkelijker wordt geconfronteerd met zijn politieke patstelling : om de eurozone te redden zijn er drastische besparingen nodig waardoor het economisch herstel zich steeds verder in de tijd gaat situeren. Dit blijkt echter de aandelenbeurzen niet te deren. De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De meeste beleggers houden het poeder droog totdat vanmiddag de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank is bekendgemaakt. De meeste economen rekenen op een renteverlaging met een kwart procent.