Er is voorlopig echter geen reden om het reddingsplan dat in mei werd goedgekeurd nu ook voor Ierland in werking te zetten. De Ierse regering heeft volgens Vinals de nodige maatregelen getroffen om de crisis te overwinnen.

Het land staat voor een periode van zware besparingsmaatregelen. De financiële markten vrezen dat die moeilijk verteerd gaan worden, wat verklaart waarom de credit- default swaps om zich te verzekeren tegen een Ierse faling zo fors zijn opgelopen.

De stijging van de swaps bij de credit- default swaps had onder andere te maken met de vrees dat Anglo Irish Bank Corporation niet in staat zal zijn om de obligatiehouders volledig te vergoeden.

Er is voorlopig echter geen reden om het reddingsplan dat in mei werd goedgekeurd nu ook voor Ierland in werking te zetten. De Ierse regering heeft volgens Vinals de nodige maatregelen getroffen om de crisis te overwinnen. Het land staat voor een periode van zware besparingsmaatregelen. De financiële markten vrezen dat die moeilijk verteerd gaan worden, wat verklaart waarom de credit- default swaps om zich te verzekeren tegen een Ierse faling zo fors zijn opgelopen. De stijging van de swaps bij de credit- default swaps had onder andere te maken met de vrees dat Anglo Irish Bank Corporation niet in staat zal zijn om de obligatiehouders volledig te vergoeden.