Inmiddels weten we langzamerhand met zekerheid wat al langer werd gevreesd: Griekenland zal opnieuw vers geld nodig hebben. Bovendien ziet het er naar uit dat dit geld zonder al te veel tegenstribbelen zal overhandigd worden. Voor een nieuwe crisis hoeven we voorlopig dus niet te vrezen.

Duitsland lijkt namelijk bereid om de Grieken nogmaals ter hulp te snelle, op voorwaarde dat deze nauwgezet de opgelgde besparingen doorvoert. Er hoeft dus niet dadelijk te worden gevreesd voor een nieuwe crisis in de eurozone, hoewel de spanningen uiteraard opnieuw kunnen oplopen.

Inmiddels weten we langzamerhand met zekerheid wat al langer werd gevreesd: Griekenland zal opnieuw vers geld nodig hebben. Bovendien ziet het er naar uit dat dit geld zonder al te veel tegenstribbelen zal overhandigd worden. Voor een nieuwe crisis hoeven we voorlopig dus niet te vrezen. Duitsland lijkt namelijk bereid om de Grieken nogmaals ter hulp te snelle, op voorwaarde dat deze nauwgezet de opgelgde besparingen doorvoert. Er hoeft dus niet dadelijk te worden gevreesd voor een nieuwe crisis in de eurozone, hoewel de spanningen uiteraard opnieuw kunnen oplopen.