Zoals verwacht veroorzaakte de presentatie van de cijfers geen grote bewegingen in de koers. De Pauw heeft nog steeds een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 4,50 euro.

De productie van zink in concentraat door de eigen mijnbouwactiviteiten van Nyrstar lag in het eerste kwartaal van dit jaar 8% lager dan in het vierde kwartaal van 2012.

Dat was voornamelijk te wijten aan de opschorting van de mijnactiviteiten in de Campo Morado-mijn in februari en maart door de tijdelijke schorsing van de explosievenvergunning van de site.

Begin april werd een nieuwe vergunning uitgereikt en de mijnbouwactiviteiten konden worden hervat. Er werd een herstelplan opgemaakt om de productie tijdens de rest van 2013 in te halen. Nyrstar behoudt zijn richtlijn voor het volledige jaar 2013 voor alle metalen voor het mijnbouwsegment.

Zoals verwacht veroorzaakte de presentatie van de cijfers geen grote bewegingen in de koers. De Pauw heeft nog steeds een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 4,50 euro. De productie van zink in concentraat door de eigen mijnbouwactiviteiten van Nyrstar lag in het eerste kwartaal van dit jaar 8% lager dan in het vierde kwartaal van 2012. Dat was voornamelijk te wijten aan de opschorting van de mijnactiviteiten in de Campo Morado-mijn in februari en maart door de tijdelijke schorsing van de explosievenvergunning van de site. Begin april werd een nieuwe vergunning uitgereikt en de mijnbouwactiviteiten konden worden hervat. Er werd een herstelplan opgemaakt om de productie tijdens de rest van 2013 in te halen. Nyrstar behoudt zijn richtlijn voor het volledige jaar 2013 voor alle metalen voor het mijnbouwsegment.