Er bestaat geen magische formule voor renteverhoging in de VS, zo liet een woordvoerder van de centrale bank al weten. Bovendien moet de evolutie van de koers van de dollar nauwlettend in de gaten gehouden worden, kwestie van de koers van de Amerikaanse munt niet door het plafond te laten stijgen.

Daarnaast moeten ook de financiële markten in de gaten gehouden worden. Het einde van de ruime monetaire politiek kan in combinatie met aantrekkende rentevoeten leiden tot een uitverkoop op de beurs. Een dergelijke uitverkoop zou een sneeuwbaleffect kunnen veroorzaken.

Er bestaat geen magische formule voor renteverhoging in de VS, zo liet een woordvoerder van de centrale bank al weten. Bovendien moet de evolutie van de koers van de dollar nauwlettend in de gaten gehouden worden, kwestie van de koers van de Amerikaanse munt niet door het plafond te laten stijgen. Daarnaast moeten ook de financiële markten in de gaten gehouden worden. Het einde van de ruime monetaire politiek kan in combinatie met aantrekkende rentevoeten leiden tot een uitverkoop op de beurs. Een dergelijke uitverkoop zou een sneeuwbaleffect kunnen veroorzaken.