De rendabiliteit stond onder druk door hogere interconnectiekosten, hogere personeelskosten en hogere operationele netwerkkosten.

De jaardoelstellingen werden bevestigd, maar blijken nu minder conservatief te zijn dan we initieel hadden verwacht. De EBITDA-marge van 38,3% ligt nu toch verwijderd van de doelstelling 'dichtbij 40%'.

Mobistar houdt in deze guidance reeds rekening met een nieuwe verlaging van de mobiele terminatietarieven in de tweede jaarhelft. Mobistar verwacht in het tweede semester een nieuw voorstel van de Belgische regelgever.

SG Private Banking vreest dat, indien er een effectieve verlaging komt, de resultaten zich eerder aan de onderkant van de verwachtingen zich zullen bevinden.

Het dividendrendement van ca. 10% (uitkering op 15 mei (2,90 EUR) en 14 augustus (1,65 EUR)) moet een bodem onder de koers leggen.

Aangezien het dividend direct gerelateerd is aan de winstontwikkeling, moeten beleggers voor volgend jaar rekening houden met een lager dividend. Een 10% lagere winst per aandeel zou een 10% lager dividend betekenen.

Globaal genomen dus weinig inspirerende kwartaalresultaten, zo concludeert SG Private Banking. Na de winstwaarschuwing afgelopen week van Deutsche Telekom is Mobistar de tweede telecomoperator die met teleurstellend nieuws komt. Het defensief aspect van de telecomsector zal door beleggers meer en meer in vraag worden gesteld.

De analisten van SG Private Banking handhaven hun houden-advies op Mobistar. Ze zien geen koerskatalysatoren voor de komende maanden.

De rendabiliteit stond onder druk door hogere interconnectiekosten, hogere personeelskosten en hogere operationele netwerkkosten. De jaardoelstellingen werden bevestigd, maar blijken nu minder conservatief te zijn dan we initieel hadden verwacht. De EBITDA-marge van 38,3% ligt nu toch verwijderd van de doelstelling 'dichtbij 40%'.Mobistar houdt in deze guidance reeds rekening met een nieuwe verlaging van de mobiele terminatietarieven in de tweede jaarhelft. Mobistar verwacht in het tweede semester een nieuw voorstel van de Belgische regelgever. SG Private Banking vreest dat, indien er een effectieve verlaging komt, de resultaten zich eerder aan de onderkant van de verwachtingen zich zullen bevinden.Het dividendrendement van ca. 10% (uitkering op 15 mei (2,90 EUR) en 14 augustus (1,65 EUR)) moet een bodem onder de koers leggen. Aangezien het dividend direct gerelateerd is aan de winstontwikkeling, moeten beleggers voor volgend jaar rekening houden met een lager dividend. Een 10% lagere winst per aandeel zou een 10% lager dividend betekenen.Globaal genomen dus weinig inspirerende kwartaalresultaten, zo concludeert SG Private Banking. Na de winstwaarschuwing afgelopen week van Deutsche Telekom is Mobistar de tweede telecomoperator die met teleurstellend nieuws komt. Het defensief aspect van de telecomsector zal door beleggers meer en meer in vraag worden gesteld.De analisten van SG Private Banking handhaven hun houden-advies op Mobistar. Ze zien geen koerskatalysatoren voor de komende maanden.