Zo lanceerde de groep onder andere in september met succes als eerste een koelverse volkorenlasagne. De omzet van de vleeswarendivisie steeg in het derde kwartaal vooral door onze versnijdings- en verpakkingsactiviteiten.

De gestegen volumes, de doorgevoerde prijsstijgingen en een doorgedreven kostenbeheersing konden de stijgende productiekosten (voornamelijk grondstoffen, energie en lonen), de kosten van de marktinvesteringen en het effect van de veranderende productmix niet volledig compenseren.

De groep verwacht hierdoor dat het resultaat voor het volledige jaar 2012 niet beter zal zijn dan dat van 2011.

Resultaten bottom line niet onverwacht lager

Volgens Bank Degroof lag de omzetgroei bij Ter Beke in lijn met de verwachtingen, de resultaten kwamen bottom line niet onverwacht lager uit. Vanwege het aantrekkelijke dividendrendement van iets meer dan 5% blijft het advies opbouwen voor het aandeel gehandhaafd.

Zo lanceerde de groep onder andere in september met succes als eerste een koelverse volkorenlasagne. De omzet van de vleeswarendivisie steeg in het derde kwartaal vooral door onze versnijdings- en verpakkingsactiviteiten. De gestegen volumes, de doorgevoerde prijsstijgingen en een doorgedreven kostenbeheersing konden de stijgende productiekosten (voornamelijk grondstoffen, energie en lonen), de kosten van de marktinvesteringen en het effect van de veranderende productmix niet volledig compenseren. De groep verwacht hierdoor dat het resultaat voor het volledige jaar 2012 niet beter zal zijn dan dat van 2011.Resultaten bottom line niet onverwacht lager Volgens Bank Degroof lag de omzetgroei bij Ter Beke in lijn met de verwachtingen, de resultaten kwamen bottom line niet onverwacht lager uit. Vanwege het aantrekkelijke dividendrendement van iets meer dan 5% blijft het advies opbouwen voor het aandeel gehandhaafd.