De marktconsensus lag op USD 0,51, zo herinnert ABN Amro. Voor heel 2008 wordt een winst per aandeel verwacht van USD 1,78 tot USD 1,84 bij een omzet van USD 185 miljard.

Het concern herhaalt de verwachting van een omzet van USD 8 miljard voor dit jaar voor zijn financiële onderdeel GE Capital. De winst daalt volgend jaar naar verwachting tot USD 5 miljard, vanwege de lastige economische marktomstandigheden.

De inkomsten en marges bij de industriële activiteiten zullen daarentegen naar verwachting verbeteren, als gevolg van de goede marktpositie in dit segment, volle orderboeken en agressieve kostenreducties.

Het dividend blijft naar verwachting gehandhaafd op USD 1,24 per aandeel. ABN Amro heeft een neutraal advies, gezien een katalysator ontbreekt die de koers in beweging kan brengen.

De marktconsensus lag op USD 0,51, zo herinnert ABN Amro. Voor heel 2008 wordt een winst per aandeel verwacht van USD 1,78 tot USD 1,84 bij een omzet van USD 185 miljard. Het concern herhaalt de verwachting van een omzet van USD 8 miljard voor dit jaar voor zijn financiële onderdeel GE Capital. De winst daalt volgend jaar naar verwachting tot USD 5 miljard, vanwege de lastige economische marktomstandigheden. De inkomsten en marges bij de industriële activiteiten zullen daarentegen naar verwachting verbeteren, als gevolg van de goede marktpositie in dit segment, volle orderboeken en agressieve kostenreducties. Het dividend blijft naar verwachting gehandhaafd op USD 1,24 per aandeel. ABN Amro heeft een neutraal advies, gezien een katalysator ontbreekt die de koers in beweging kan brengen.