De vertraging werd het sterkst gevoeld in Performance Materials en in Energy Materials, met uitzondering van de Rechargeable Battery Materials activiteit.

In Catalysis stegen de inkomsten lichtjes, hoewel de business unit de impact van de lagere vraag van de Europese auto-industrie begon te voelen. De Recycling activiteit kon verder genieten van een goede bevoorrading.

Umicore past haar kostenbasis en productie aan als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Tegelijkertijd blijft Umicore investeren voor toekomstige groei en werden nieuwe initiatieven aangekondigd in Jewellery & Industrial Metals, Cobalt & Specialty Materials en Rechargeable Battery Materials.

De kasstromen bleven zeer positief in het derde kwartaal en de netto schuld werd verder afgebouwd met ongeveer € 35 miljoen.

Houdenadvies blijft gehandhaafd

Bernard Hanssens van Bank Degroof is van mening dat op korte termijn een katalysator ontbreekt bij Umicore, maar de lange termijn winstaanjagers blijven intact. Umicore is niet goedkoop en zodoende krijgt het aandeel slechts een neutraal advies met daaraan gekoppeld een koersdoel van 40 euro.

De vertraging werd het sterkst gevoeld in Performance Materials en in Energy Materials, met uitzondering van de Rechargeable Battery Materials activiteit. In Catalysis stegen de inkomsten lichtjes, hoewel de business unit de impact van de lagere vraag van de Europese auto-industrie begon te voelen. De Recycling activiteit kon verder genieten van een goede bevoorrading. Umicore past haar kostenbasis en productie aan als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Tegelijkertijd blijft Umicore investeren voor toekomstige groei en werden nieuwe initiatieven aangekondigd in Jewellery & Industrial Metals, Cobalt & Specialty Materials en Rechargeable Battery Materials. De kasstromen bleven zeer positief in het derde kwartaal en de netto schuld werd verder afgebouwd met ongeveer € 35 miljoen. Houdenadvies blijft gehandhaafd Bernard Hanssens van Bank Degroof is van mening dat op korte termijn een katalysator ontbreekt bij Umicore, maar de lange termijn winstaanjagers blijven intact. Umicore is niet goedkoop en zodoende krijgt het aandeel slechts een neutraal advies met daaraan gekoppeld een koersdoel van 40 euro.