Het resultaat werd voor ongeveer EUR 1,47 miljard gedrukt door eenmalige lasten, waaronder afschrijvingen op Lumileds en de belangen in NXP en LG Display.

De pijn bij het elektronicaconcern ligt volgens volgens ABN Amro met name bij de onderdelen Consumer Lifestyle en Lighting. Daar nam de winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (ebitda) fors af.

Wel kwam het resultaat bij Healthcare in de ogen van de analisten van de bank duidelijk beter dan verwacht uit. Philips rekent op een slechte markt, en richt zich momenteel op cashflowmanagement.

Het aandeleninkoopprogramma wordt geheel stilgelegd. Wel handhaaft de onderneming zijn dividenduitkering van EUR 0,70 per aandeel.

De koers van Philips is de afgelopen tijd al flink afgestaft. ABN Amro ziet op korte termijn geen aanjagers voor het aandeel en blijft bij het Houden-advies.

Het resultaat werd voor ongeveer EUR 1,47 miljard gedrukt door eenmalige lasten, waaronder afschrijvingen op Lumileds en de belangen in NXP en LG Display. De pijn bij het elektronicaconcern ligt volgens volgens ABN Amro met name bij de onderdelen Consumer Lifestyle en Lighting. Daar nam de winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (ebitda) fors af.Wel kwam het resultaat bij Healthcare in de ogen van de analisten van de bank duidelijk beter dan verwacht uit. Philips rekent op een slechte markt, en richt zich momenteel op cashflowmanagement. Het aandeleninkoopprogramma wordt geheel stilgelegd. Wel handhaaft de onderneming zijn dividenduitkering van EUR 0,70 per aandeel. De koers van Philips is de afgelopen tijd al flink afgestaft. ABN Amro ziet op korte termijn geen aanjagers voor het aandeel en blijft bij het Houden-advies.