Daarna kunnen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Europese leiders zich hierover buigen. De bevolking is het er alvast niet mee eens en er zijn diverse stakingen aangekondigd. Het IMF adviseert een tweede Griekse schuldsanering, maar de bereidheid hiertoe is laag.

Donderdag komen ook de centrale banken van het VK en de eurozone bijeen. De nadruk zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers op de toelichting liggen omdat nog geen beleidswijzigingen worden verwacht.

Wat staat er nog op de agenda?

Op economisch vlak ging de aandacht gisteren naar de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector en later in de week naar de Europese detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen in de VS.

Qua bedrijfscijfers gaat in Nederland volgens Theodoor Gilissen Bankiers de aandacht uit naar de financiële sector met SNS Reaal (vandaag), ING (woensdag), Aegon en Delta Lloyd (donderdag) en Van Lanschot (vrijdag), naast o.a. DSM en Reed Elsevier. Buiten Nederland komen o.a. Allianz, BNP Paribas, BMW, Siemens, Walt Disney, Deutsche Telekom en Teléfonica met resultaten.

Daarna kunnen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Europese leiders zich hierover buigen. De bevolking is het er alvast niet mee eens en er zijn diverse stakingen aangekondigd. Het IMF adviseert een tweede Griekse schuldsanering, maar de bereidheid hiertoe is laag. Donderdag komen ook de centrale banken van het VK en de eurozone bijeen. De nadruk zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers op de toelichting liggen omdat nog geen beleidswijzigingen worden verwacht.Wat staat er nog op de agenda? Op economisch vlak ging de aandacht gisteren naar de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector en later in de week naar de Europese detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen in de VS. Qua bedrijfscijfers gaat in Nederland volgens Theodoor Gilissen Bankiers de aandacht uit naar de financiële sector met SNS Reaal (vandaag), ING (woensdag), Aegon en Delta Lloyd (donderdag) en Van Lanschot (vrijdag), naast o.a. DSM en Reed Elsevier. Buiten Nederland komen o.a. Allianz, BNP Paribas, BMW, Siemens, Walt Disney, Deutsche Telekom en Teléfonica met resultaten.