De inflatiecijfers waren conform de verwachtingen, de analisten hadden op een stabilisering gerekend. Het Labor Department maakte bekend dat de prijzen op jaarbasis met 2,1% daalden, wat de sterkste daling was sinds januari 1951.

Sommige analisten vrezen dat we voor een periode van dalende prijzen (en dus negatieve inflatie) staan, maar de meeste zijn van mening dat de negatieve inflatie slechts van tijdelijke aard gaat blijken te zijn.

Ook de kerninflatie - die in juli met 0,10% steeg - was conform de verwachtingen van de analisten. Op jaarbasis is die kerninflatie met anderhalf procent gestegen. In juni steeg ze nog met 0,20%.

De inflatiecijfers waren conform de verwachtingen, de analisten hadden op een stabilisering gerekend. Het Labor Department maakte bekend dat de prijzen op jaarbasis met 2,1% daalden, wat de sterkste daling was sinds januari 1951. Sommige analisten vrezen dat we voor een periode van dalende prijzen (en dus negatieve inflatie) staan, maar de meeste zijn van mening dat de negatieve inflatie slechts van tijdelijke aard gaat blijken te zijn. Ook de kerninflatie - die in juli met 0,10% steeg - was conform de verwachtingen van de analisten. Op jaarbasis is die kerninflatie met anderhalf procent gestegen. In juni steeg ze nog met 0,20%.