Dr Constantin Gurdgiev, een niet uitvoerend lid van de GoldCore Investment Committee, heeft opnieuw de gegevens van US Mint omzet van het 1e kwartaal 2012 geanalyseerd. Tevens heeft hij deze in historische context geplaatst die teruggrijpt tot 1987.

Hij vindt dat de gegevens met betrekking tot omzet van gouden munten het 1e kwartaal bevestigt dat er geen sprake is van "hysterie of bubbel".

Minst speculatieve deelnemers aan de goudmarkt

De omzet in gouden munten was volgens Gurdgiev significant hoger dan de pre-crisisjaren 2000-2007, maar beduidend minder dan de vergelijkbare kwartalen in 2009 - 2011. Ondanks de ergste financiële en economische crisis is de vraag onder de records gebleven van tijdens de Aziatische schulden Crisis en de vermeende problemen rond Y2k.

Interessant is dat Dr Gurdgiev vast stelt, dat de historische gegevens (sinds 1987) aan tonen dat de "goudprijs vrijwel niets te maken heeft met de vraag naar US Mint munten" (In termen van volume van goud verkocht via munten).

Kopers van gouden munten zijn de minst speculatieve deelnemers aan de goudmarkt. Zij zien hun aankopen meer als een financiële verzekering en het krijgen van een "terugkeer van het kapitaal in plaats van vergoeding van het kapitaal." Behoud van koopkracht dus.

De omzetten van de US mint vertonen een kleine gemiddelde stijging sinds 1987, aldu Geers. Dr Gurdgiev ziet geen hype of paniekaankopen, maar een consistente trend. Goud en in het bijzonder gouden munten wordt maar door een kleine minderheid van de mensen gekocht. Zij zijn zich meestal bewust van de monetaire en economische risico's die de huidige maatschappij tekent.

Dr Constantin Gurdgiev, een niet uitvoerend lid van de GoldCore Investment Committee, heeft opnieuw de gegevens van US Mint omzet van het 1e kwartaal 2012 geanalyseerd. Tevens heeft hij deze in historische context geplaatst die teruggrijpt tot 1987. Hij vindt dat de gegevens met betrekking tot omzet van gouden munten het 1e kwartaal bevestigt dat er geen sprake is van "hysterie of bubbel". Minst speculatieve deelnemers aan de goudmarkt De omzet in gouden munten was volgens Gurdgiev significant hoger dan de pre-crisisjaren 2000-2007, maar beduidend minder dan de vergelijkbare kwartalen in 2009 - 2011. Ondanks de ergste financiële en economische crisis is de vraag onder de records gebleven van tijdens de Aziatische schulden Crisis en de vermeende problemen rond Y2k. Interessant is dat Dr Gurdgiev vast stelt, dat de historische gegevens (sinds 1987) aan tonen dat de "goudprijs vrijwel niets te maken heeft met de vraag naar US Mint munten" (In termen van volume van goud verkocht via munten). Kopers van gouden munten zijn de minst speculatieve deelnemers aan de goudmarkt. Zij zien hun aankopen meer als een financiële verzekering en het krijgen van een "terugkeer van het kapitaal in plaats van vergoeding van het kapitaal." Behoud van koopkracht dus. De omzetten van de US mint vertonen een kleine gemiddelde stijging sinds 1987, aldu Geers. Dr Gurdgiev ziet geen hype of paniekaankopen, maar een consistente trend. Goud en in het bijzonder gouden munten wordt maar door een kleine minderheid van de mensen gekocht. Zij zijn zich meestal bewust van de monetaire en economische risico's die de huidige maatschappij tekent.