In juni kwam het mediabedrijf al met een winstwaarschuwing. Er werd onder andere verwezen naar het relatief grote aantal feestdagen in mei, terwijl er bovendien ook de concurrentie was van het Europees kampioenschap voetbal. Maar ook de moeilijke economische omstandigheden spelen natuurlijk een rol.

Prognoses zitten al verrekend in de koers

Siddy Jobe van Bank Degroof is van mening dat de winstwaarschuwing al verrekend zit in zowel de eigen prognoses als in de consensusverwachtingen. Jobe rekent op een bruto winst van 260,60 miljoen euro, wat neerkomt op een bruto marge van 75,50%.

De REBITDA zou met 26,70% op jaarbasis zijn gedaald tot 28 miljoen euro. De EBITDA zou uitkomen op 25 miljoen euro, of een daling met 31,30%, de nettowinst op 7,80 miljoen euro of 6 euro per aandeel. Het neutraal advies voor het aandeel en het koersdoel van 15,50 euro blijft gehandhaafd.

In juni kwam het mediabedrijf al met een winstwaarschuwing. Er werd onder andere verwezen naar het relatief grote aantal feestdagen in mei, terwijl er bovendien ook de concurrentie was van het Europees kampioenschap voetbal. Maar ook de moeilijke economische omstandigheden spelen natuurlijk een rol.Prognoses zitten al verrekend in de koers Siddy Jobe van Bank Degroof is van mening dat de winstwaarschuwing al verrekend zit in zowel de eigen prognoses als in de consensusverwachtingen. Jobe rekent op een bruto winst van 260,60 miljoen euro, wat neerkomt op een bruto marge van 75,50%. De REBITDA zou met 26,70% op jaarbasis zijn gedaald tot 28 miljoen euro. De EBITDA zou uitkomen op 25 miljoen euro, of een daling met 31,30%, de nettowinst op 7,80 miljoen euro of 6 euro per aandeel. Het neutraal advies voor het aandeel en het koersdoel van 15,50 euro blijft gehandhaafd.