Dit houdt in dat het bedrijf verschillende stadia van de productie en (mogelijk) distributie van staal integreert en zo kosten bespaart door de tussenhandel uit te schakelen.

De CEO gaf vorige week aan gewoon door te willen gaan met het opkopen van ijzererts en kolenmijnen. Arcelor Mittal is een speler in de turbulente sector Basismaterialen.

De staalprijzen stegen sinds begin 2008 naar het driedubbele in juni, en vervolgens is de prijs weer gekelderd naar een lager niveau nu dan begin dit jaar.

Andere grondstoffen lieten een vergelijkbare prijsontwikkeling zien. Dit zorgt voor een drastische verandering in winstgevendheid in een paar maanden tijd.

Daar komt nog eens bij dat er overnameperikelen zijn in de staalindustrie. BHP Billiton probeerde Rio Tinto Group over te nemen, maar taar trok het bod in toen de vooruitzichten in de industrie drastisch veranderden door de kredietcrisis.

Ook deze ontwikkelingen hadden zo hun weerslag op de prijs van staalbedrijven.

ABN Amro blijft de ontwikkelingen in de industrie scherp in de gaten houden. Voorlopig blijft de opinie van de bank voor deze bedrijven Houden, omdat de analisten van de bank denken dat de vooruitzichten op de korte termijn overwegend negatief zijn.

Dit houdt in dat het bedrijf verschillende stadia van de productie en (mogelijk) distributie van staal integreert en zo kosten bespaart door de tussenhandel uit te schakelen. De CEO gaf vorige week aan gewoon door te willen gaan met het opkopen van ijzererts en kolenmijnen. Arcelor Mittal is een speler in de turbulente sector Basismaterialen. De staalprijzen stegen sinds begin 2008 naar het driedubbele in juni, en vervolgens is de prijs weer gekelderd naar een lager niveau nu dan begin dit jaar. Andere grondstoffen lieten een vergelijkbare prijsontwikkeling zien. Dit zorgt voor een drastische verandering in winstgevendheid in een paar maanden tijd.Daar komt nog eens bij dat er overnameperikelen zijn in de staalindustrie. BHP Billiton probeerde Rio Tinto Group over te nemen, maar taar trok het bod in toen de vooruitzichten in de industrie drastisch veranderden door de kredietcrisis. Ook deze ontwikkelingen hadden zo hun weerslag op de prijs van staalbedrijven. ABN Amro blijft de ontwikkelingen in de industrie scherp in de gaten houden. Voorlopig blijft de opinie van de bank voor deze bedrijven Houden, omdat de analisten van de bank denken dat de vooruitzichten op de korte termijn overwegend negatief zijn.